Карлош: Расистки изстъпления имаше и в Испания


Н. Гавазов

Капитанът на Анжи Роберто Карлош отбеляза, че инцидентът в Самара, при който по него бе хвърлен банан няма да промени отношението му към Русия. Легендарният бразилец допълни също така, че смята да играе за клуба от Махачкала поне до края на сезона и няма никакво намерение да прекратява предсрочно договора си, с което опроверга слуховете, че заради расистките изстъпления планира пенсионирането си.

„Не желая да си спомням за тази история. Бях изключително разстроен. Благодаря на треньора, на съотборниците си и на ръководството, че намериха правилните думи в съблекалнята. Аз не съм от един ден във футбола, но расизма е явление, към което не трябва да стоим безучастни. Подобни неща ми се случиха и когато играех за Реал Мадрид. Особено усърдни бяха привържениците на Барселона и Сарагоса. До хвърляне на банани не се стигна, но се наслушах на много обиди", заяви Карлош в интервю за Советский Спорт.

„Но зная, че тези хора, които проявяват себе си по този начин са единици. Вземете Махачкала - там такова нещо не може да се случи. Като цяло, толкова много внимание и обич, с което съм обграден в Русия, никъде другаде не съм срещал. Заради един човек отношението ми към страната няма да се промени. Нямам и намерение да напускам футбола. Нека това го научат и тези, които писаха, че заради инцидента съм готов да се откажа. Няма такова нещо и поне до края на сезона оставам в Анжи", допълва бразилският защитник.

 

198