Неймар: Ако някой ме иска, трябва да разговаря с родителите ми


Н. Гавазов

Името на нападателят на Сантош Неймар отново е на първите страници на вестниците, след като в интервю за AS, играчът заяви, че не се бои да продължи кариерата си в Европа и също така призна, че любимите му отбори са Барселона и Реал Мадрид. Както е известно, с добрите си изяви през годината футболистът е трансферна цел на някои от най-големите европейски клубове, сред които са Барселона, Реал Мадрид и Челси, като последният дори отправи миналата година конкретна оферта за нападателя.

„В момента имам действащ договор със Сантош и аз съм щастлив да играя тук. Радвам се на живота в моята страна, играя добре футбол, семейството ми е спокойно за мен и може спокойно да посещава срещите с мое участие. Единственото за което мисля сега е как да бъде спечелен финала за Копа Либертадорес. Що се отнася до моето бъдеще, то зависи от Божията воля. Може да се окажа в Европа утре. А може и след две години. Не знам. Никой не знае, освен Бог", цитира AS думите на Неймар.

„Искам да кажа, че любимите ми отбори са Барселона и Реал. Не се страхувам да играя в Европа - наистина няма никакъв страх у мен. Когато Челси бяха готови да заплатят трансферната ми стойност, аз реших, че не съм готов да се разделя толкова рано с Бразилия. Нищо повече. Ако някой клуб ме иска, той първо трябва да разговаря с моето семейство и родителите ми. Когато дойде време с радост ще премина в друг отбор. Но както казах вече, сега аз съм щастлив в Сантош и в моята страна", допълва нападателя.

 

157