Гулит остава в Терек?


Н. Гавазов

Вицепрезидентът на руския елитен клуб Терек Хайдар Алханов потвърди уволнението на Рууд Гулит от поста старши-треньор на отбора, но също така обяви, че на знаменития холандец ще бъде предложена нова работа в клуба от Грозни. Както е известно, в понеделник Гулит получи ултиматум от президента на Терек Рамзан Кадиров - ако чеченския тим загуби гостуването си на Амкар, холандецът ще бъде незабавно уволнен. Срещата в Перм завърши с победа 1:0 за домакините и босът побърза да изпълни обещанието си.

Тази сутрин обаче стана ясно, че холандеца може да остане и да продължи да работи в клуба.

„Днес ще се срещнем с Гулит и ще преговаряме. Да, той е уволнен, но на него ще му бъде предложена работа в младежкия отбор. Ако е против, няма как да го заставим да приеме и той ще се прибере в Холандия. Неустойките по договора няма да ги обсъждаме. Не се притеснявайте за финансите му. Винаги сме били порядъчни в подобни ситуации", заяви пред медиите Хайдар Алханов.

В същото време стана ясно, че полузащитника на отбора Андрей Кобенко ще бъде подведен под отговорност за снощните си расистки изказвания. Веднага след мача в Перм, 28-годишният защитник в интервю за местна радиостанция заяви, че „със сигурност в Терек ще бъде забравен Гулит и в отбора ще дойде на власт бялата линия".

 

116