Елмандер е на крачка от Галатасарай


Н. Гавазов

Изглежда, че Болтън загуби борбата да запази звездата си Йохан Елмандер, след като от турския гранд Галатасарай съобщиха, че са сключили сделка с нападателя. В изявление на истанбулския клуб се казва, че са постигнали споразумение с шведският футболист, което ще влезе в сила от 1 юни, когато му изтече договора. 29-годишният таран пристигна в Англия през 2008 година и през настоящия сезон се превърна в основен голмайстор на тима от „Рийбокс" с 12 отбелязани гола.

„Галатасарай изпрати в петък сутринта съобщение до турската фондова борса, че е постигнато принципно съгласие с нападателя на Болтън Йохан Елмандер същия да дойде при нас. Ние ще информираме обществеността отново, след окончателното подписване на договора", се казва в изявление на Галатасарай, разпространено до медиите.

Мениджърът на Галатасарай Фатих Терим бе набелязал за трансфер шведския национал още преди няколко месеца и е очевидно, че Елмандер е на крачка да заиграе в Турция. Собственикът на турския тим Унал Айсал пък обяви, че следващата цел на отбора е друг шведски национал - Ким Калстрьом от Олимпик Лион.

Наставникът на Болтън Оуен Койл призна, че се опитва да промени решението на Елмандер да напусне, но не е бил достатъчно убедителен. Той каза, че би желал всеки от футболистите му да има възможност да играе в Шампионската лига и няма да спира никого да си тръгне, ако получи подходяща оферта.

„Когато сезонът приключи, ние със сигурност ще направим един последен опит да го убедим да остане при нас. Но ако има клуб, който може да му предложи изкушението Шампионска лига, той най-вероятно ще направи това, което би направил всеки един играч", заяви Койл.

 

113