САЩ и Аржентина завършиха наравно (видео)


Н. Гавазов

САЩ и Аржентина не успяха да се победят и завършиха при резултат 1:1 в една от най-интересните приятелски срещи. Двубоят се игра на "Ню Мидоулендс Стейдиъм" в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси. Головете отбелязаха Камбиасо в 42-та и 18-годишният Агудело в 59-та минута. Мачът беше специален за нападателя на САЩ Лендън Донован. Звездата на ЛА Галакси записа своя мач номер 129 за националния отбор. Така пред него остават единствено Коби Джоунс със 164 срещи и Джеф Агус със 134.

Аржентинците започнаха много активно и още в първите минути натикаха своя съперник в неговата половина. Най-деен в тези минути беше Лионел Меси. Отляво се появи Ди Мария, който подаваше пасове като по конец, но отправи и няколко удара към вратата на Хауърд. Американците обаче покриха всички зони и почти не позволиха на хората на Батиста да влязат в наказателното поле, което принуди гостите да отправят само далечни удари. На практика първият опасен удар бе едва в 28-та минута след удар на Меси.

Голът за гостите дойде след като в наказателното поле Меси пое топката, подаде я на Ди Мария, който стреля от около 5 метра. Хауърд спаси, но за негово нещастие тя попадна в Камбиасо, който от центъра на наказателното поле я изпрати в мрежата за 0:1! До края на полувремето американците можеха да допуснат и второ попадение, но намесата на Хауърд беше повече от блестяща.

В началото на второто полувреме Ди Мария също имаше шанс за гол и отново стража на домакините предотврати гола, отклонявайки топката с върха на пръстите си. Малко след това Едо от домакините имаше възможност да изравни от изгодна позиция, но ударът му бе неточен.

Американците обаче не се предадоха и 30 минути преди края 18-годишният Хуан Агудело беше точен за 1:1, след като Андухар изби лошо топката след удар с глава на Боканегра преди това. Трябва да отбележим, че тинейджърът записа едва втори мач за националния си отбор, в който вкара и своя дебютен гол.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



211