Ривър Плейт четвърти след успех над Нюълс Олд Бойс


Т. Михайлов

Ривър Плейт излезе на четвърта позиция във временното класиране на аржентинската Клаусура, след като победи с 2:1 Нюълс Олд Бойс на “Ел Монументал” в среща от 7-ия кръг. Двата гола за колоса от Буенос Айрес отбеляза Леандро Карусо. Гостите пък доиграха мача с 9 души след червени картони на Скиави и Биелер.

Ривър Плейт поведе в 35-ата минута благодарение на добра атака завършена от Карусо. В 41-ата обаче Спердути възстанови равенството. Втората част мина под диктовката на домакините, но и вратаря им Хуан Пабло Карисо спаси сигурен гол на Спердути при една от опасните контраатаки за Нюълс.

Все пак в 73-ата минута “милионерите” стигнаха до втори гол, като Карусо се възползва от фатална грешка на бранител на гостите и сам срещу вратаря стреля в горната част на мрежата за 2:1. В 80-ата минута за втори жълт картон бе игонен Скиави от гостите, а 3 по-късно Биелер също бе изпратен под душа с директен червен картон.

Лидер в Клаусура с 15 точки от 7 мача е Естудиантес, следван от изигралия 6 срещи Сан Лоренсо, който има 13. Трети е Олимпо също с 13 точки, пред Ривър Плейт и Расинг с по 12. Бока Хуниорс е едва 17-ти с 4 точки.

231