Базел се намира пред тотална разпродажба


Н. Гавазов

Швейцарският Базел е изправен пред тотална разпродажба. Тревогата бие тази сутрин пресата в малката централноевропейска страна. Според изданията, клубът е станал жертва на собствените си успехи през последните години и в медиите се появиха дълги списъци на играчи, които ще напуснат отбора в края на сезона. В момента много богати клубове в Европа са заинтересовани да закупят футболисти, чиято цена не е висока, но в същото време показват добър футбол.

Тревогата бие и старши треньора Торстен Финк, който заяви, че отбора се разпада и не може да направи нищо, за да задържи играчите. Неговото отчаяние взе връх, след като дори за младия 18-годишен Яник Камбер, който не е изиграл и една среща за отбора си, вчера Хофенхайм предложи да заплати 2 милиона франка.

Почти сигурно в края на сезона от отбора ще си тръгнат поне 13 играчи, което на практика ще остави шампионите без защита. В момента Базел е втори в класирането с 32 точки и се намира в борба за защита на титлата си. Лидер в класирането е Люцерн с 33 точки.

 

161