Сепси отново разби Политехника, Ради Димитров на финал за Купата на Румъния


А. Франгов

ОСК Спеси (Сфънту Георге) отново победи категорично Политехника (Яш), този път с 3:0 като гост във втория полуфинал за Купата на Румъния. Българският защитник Радослав Димитров бе титуляр и изигра пълни 90 минути за гостите. Другият българин в състава на Сепси Стефан Велев вече се раздели с отбора и ще продължи кариерата си в Черно Море.

Ищван Фулоп отрки в 20-та минута, разбивайки дори илюзорните шансове на домакините от Яш за обрат в битката. Резервата му Ачахбар удвои в началото на второто полувреме, а Каранович направи резултата класически в края на мача.

Така с общ резултат 8:1 "червено-белите" се класираха за финала в турнира. Битката ще се играе в Плоещ и е насрочена за 22 юли, когато Димитров и Сепси ще се изправят срещу големия фаворит ФКСБ. "Стелистите" се класираха вчера, побеждавайки градския си съперник Динамо (Букурещ) с общ резултат 4:0. Това ще е втори финал в турнира за Радослав Димитров, който спечели Купата на страната преди две години с екипа на Университатя (Крайова).

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



329