Dream Team от ТОП 5 на първенствата на Европа (17.11 - 24.11)


Н. Гавазов

През уикенда станахме свидетели как някои от европейските грандове постигнаха зашеметяващи победи с по 8:0 и 5:1, материализирайки напълно своето господство на терена, а други как загубиха мача си въпреки, че имаха повече положения за гол от своя съперник. Юнайтед се изравни с Челси, Интер с Бенитес продължи да затъва, Байерн Мюнхен отново не успя да победи, а във Франция Лил изненадващо излезе начело в класирането. Кои са героите на изминалата седмица - само и единствено във FUTBOL TV.

Представяме Ви: Dream - Team за периода 17.11 - 24.11. Тактическата схема е 3-4-3

 

ВРАТАР

Бен Фостър (Бирмингам Сити)

Защо Бен Фостър намери място в нашия отбор? Много е просто. Достатъчно е да се вгледаме в статистиката. Челси отправи 25 удара, а домакините от Бирмингам само един. „Аристократите" обаче загубиха с 0:1 и бяха настигнати от Юнайтед. В голяма степен заслугата е на вратаря на националния отбор на Англия, който спаси своя тим от поражение, въпреки канонадата на която беше подложен.

Подгласници: Дуду Аоуате (Майорка)

 


ЗАЩИТА


Пабло Сабалета (Манчестър Сити)

Манчестър Сити пристигна в Лондон на негостоприемния „Крейвън Котидж", но успя да разгроми Фулъм с 4:1 пред погледа на Диего Марадона. Отново блесна гения на Тевес, който вкара два гола, но какво да кажем за другия аржентинец в състава на „гражданите", който вкара втория гол за своите, а след негов удар Тевес направи разликата 4:0.


Патрис Евра (Манчестър Юнайтед)

Бившият капитан на Франция няма слаб мач от началото на сезона, но поради една или друга причина така и не намира място в нашия отбор. Може би защото отдаваме предпочитанията си към защитници, които са отбелязали важни голове в мачовете на отборите си въпреки, че понякога и без да вкараш, заслужаваш да попаднеш там. Този път обаче Евра успя да се разпише - за първи път от 2007 година насам. Направи го обаче в много важен момент за „червените дяволи", когато усилията на нападателите да направят разликата с Уигън се оказаха безплодни. Като прибавим към гола и обичайно силното му представяне, напълно заслужено френският защитник на Юнайтед намери място в нашия отбор.

 

Бостиан Сезар (Киево)

Словенският защитник на Киево, който бе закупен това лято от Гренобъл си заслужи напълно похарчените за него пари. В мача срещу шампиона на Европа и Италия Сезар показа най-доброто от себе си от началото на сезона, изправи се смело срещу Самуел Ето'о и с безкомпромисните си действия дори принуди камерунския национал да наруши правилата, за което по-късно отнесе и наказание. Наставникът на „летящите магарета" се опасяваше от сблъсъка с „нерадзурите", но тези опасения отпаднаха в хода на мача, след като се видя, че Сезар неутрализира напълно голмайстора на шампионите.


Подгласници: Уилям Галас (Тотнъм), Тиаго Силва (Милан), Кристоф Метцелдер (Шалке 04)

 

 


ПОЛУЗАЩИТА


Кристиано Роналдо (Реал Мадрид)

Роналдо изигра поредния си великолепен мач с фланелката на Реал, а на сметката му бяха записани нови три гола. В 30-та минута Атлетико разигра неуспешно корнер, Йозил и Роналдо контраатакуваха, а последният получи топката от немския национал и от границата на наказателното поле направи резултата 2:0. След нови тридесет минути Кристиано отново порази вратата на гостите след хубав далечен удар. А хеттрика си оформи в допълнителното време на мача след изпълнение на дузпа. Играч на изминалия кръг в Примерата и съвсем основателно бившият играч на Юнайтед намери място в символичния ни отбор.


Сидни Сам (Байер Леверкузен)

22-годишният полузащитник на Байер изигра един великолепен мач за своя отбор. „Аспирините" не успяха да победят Байерн, но и равенството срещу шампиона на Германия е отличен резултат. Именно полузащитника взе участие в гола за своя отбор, освен това се отличи със своята работоспособност и освен с действията си по фланга, той на няколко пъти нажежи обстановката пред вратата на мюнхенци. Отделно, Сам помагаше на партньорите си в отбрана да бъде неутрализиран Рибери, което и се получи.


Джереми Менес (Рома)

Французинът започва да се превръща в лидер на Рома. Извинете, но точно сега Менес, а не Тоти е главната заплаха за противниците на римския клуб. За пореден път именно той направи разликата в полза на римляните и „вълците" победиха Удинезе с 2:0. В 24-та минута Менес проби между двама защитника на „фриулци" и много точно изпрати топката във вратата, с което откри резултата в мача. Това не бе всичко. На сметката си французина записа и голово подаване, благодарение на което Бориело оформи крайното 2:0


Мортен Гамст Педерсен (Блекбърн)

Не зная защо, но този норвежки футболист винаги е оставал някъде встрани от вниманието на медиите. Да, Педерсен не е звезда, но наистина има някаква магия в играта му. През изминалия кръг във Висшата лига на Англия норвежецът оформи дубъл пред погледа на новите собственици на Роувърс, а отборът му победи с 2:0 Астън Вила именно с неговите попадения. Педерсен откри с прекрасно изпълнен пряк свободен удар в последната минута на първото полувреме. А през втората част се пребори за топката след изпълнение на ъглов и с мощен удар отправи снаряда в целта. По този начин, в последните си четири мача норвежецът има вече четири гола.


Подгласници: Нури Шахин (Борусия Дортмунд), Еден Азар (Лил), Бруно Сориано (Виляреал)

 

 

НАПАДЕНИЕ


Раул (Шалке 04)

Докато новият кумир на „Бернабеу" Роналдо радва мадридчани, неговият предшественик Раул най-накрая започна да се представя на висота. В изминалия кръг на Бундеслигата легендата на „бланкосите" оформи хеттрик във вратата на Вердер, като последният му гол бе истински шедьовър. Очевидно е, че Раул все още не е казал своята последна дума във футбола.


Лионел Меси (Барселона)

Барселона пристигна в Алмерия и в продължение на 90 минути буквално издевателстваше над своя съперник Не мога да си представя какво е било в главите на феновете на домакините. Но със сигурност тези на „блауграна" са получили истинско удоволствие. И отново главното действащо лице за победата с 8:0 на Барса бе Меси. Аржентинският национал оформи хеттрик, както и две голови подавания. Ние пък изобщо не се поколебахме да го включим в отбора на FUTBOL TV.


Антони Модесте (Бордо)

Модесте беше главната придобивка на Бордо през лятото. И нападателят оправдава напълно тези надежди. Разбира се, той все още е далече от равнището на Шамак, но посоката му на движение е правилна. В поредния кръг на Лига 1 французинът записа хеттрик, а Бордо след като губеше гостуването си на Арл с 0:1, успя все пак да се поздрави с победа 4:2, благодарение именно на трите гола на Антонио.

Подгласници: Златан Ибрахимович (Милан), Джампаоло Пацини (Сампдория)

 

Старши треньор


Жозе Моуриньо (Реал Мадрид)

За Специалния вече се е изписало много и много се знае, но португалският специалист винаги има с какво да ни изненада. Включването му в сборния отбор на FUTBOL TV от една страна е признание за всичко, което направи при досегашната си дейност на „Бернабеу" - как успя да намери нужната сплав, за да сплоти звездите си и в крайна сметка новото лице на „бланкосите" да изглежда много по-застрашително отколкото миналата година. Има защо да нервничат в Барселона в навечерието на Ел Класико, защото вече сърбаха попарата, която португалският специалист им надроби. Другата причина да включим Специалния в нашия отбор е символична. Жозе Моуриньо бе приет в неделя в "Залата на славата" на Асоциацията на мениджърите на лигата в Англия (LMA).Настоящият наставник на Реал (Мадрид) по този начин той се нареди редом до имена като Сър Алекс Фъргюсън, Сър Мат Бъзби, Боб Пейсли и Арсен Венгер. Ние само ще добавим, че без Моуриньо футбола нямаше да бъде същия.

 

231