Галатасарай с трета поредна победа


Н. Гавазов

Галатасарай постигна трета поредна победа в турската Супер Лига, побеждавайки като гост Букаспор с 1:0. Голът за победителите отбеляза Айхан Акман в 69 минута. Тази победа изкачи „лъвовете" на пето място в класирането и те имат вече девет точки в актива си - с три по-малко от действащия шампион Бурсаспор, който обаче утре играе срещу Газиантепспор, в чиито редици както е известно играе Ивелин Попов.

След като загуби първите си два мача от сезона, Галатасарай постигна две поредни победи срещу Ескишехирспор и Газиантепспор. Гостуването срещу Букаспор в Измир бе своеобразен тест за хората на Рийкард дали имат сили да се върнат обратно на пистата за преследване на титлата.

Мачът на стадион „Ататаюрк" премина при поделено надмощие на двата отбора, след като в началото домакините контролираха повече топката и имаха своите положения в лицето на Менди и Басдаг. Постепенно „лъвовете" изравниха играта и показаха повече желание за гол. През втората част Букаспор започна по-добре и нападателите сътвориха някои добри комбинации, но те бяха пропилени. Гостите обаче бяха по-съобразителни и в крайна сметка усилията им се увенчаха с успех, когато Акман отбеляза победния гол в мача.

 

153