Ривър Плейт отказа участие във финала на Копа Либертадорес


Н. Гавазов

Ривър Плейт отказа да участва във финалния мач за Купата на Либертадорес с Бока Хуниорс в Мадрид. Това обяви официалният уебсайт на клуба.

"Властите са отговорни за провала на операцията по осигуряването на сигурността извън периметъра на стадиона в събота, 24 ноември. Това означава, че събитията, за които Ривър Плейт съжалява, не са отговорност на клуба.

Повече от 66 000 души, които в събота търпеливо чакаха в продължение на осем часа мача да започне, отново дойдоха на стадиона в неделя. Сега тези хора несправедливо са лишени от възможността да гледат мача заради новото място, тъй като това ще доведе до очевидна разлика в разходите.

Невероятно е, че основното аржентинско класико не може да се проведе в страната, където се провежда срещата на върха на Г-20 в същите дни. Аржентинската футболна асоциация и Футболната федерация не трябва да позволят възпрепятстването на провеждането на суперкласико в нашата страна", съобщава сайтът на Ривър Плейт.

Напомняме, че мачът Ривър Плейт – Бока Хуниорс не се проведе на 24 ноември поради нападението на феновете на домакините върху автобуса с футболистите на гостите. В резултат на нападението няколко играча на Бока бяха ранени.

502