Гледате ли порно?


Н. Гавазов

Гледате ли порно? Онези филмчета, от които човек няма какво да научи, но все пак понякога си пуска, за да се залъже, че е задоволил някои свои потребности. Знам, много от вас ще кажат, че никога не са натискали копчето на телевизора за кодираната програма или не са си пускали клип с пъшкащи хора в интернет. Психологията обаче е категорична, че воайорството е вградено в нас, така че нека не се лъжем.

Разбира се, някои би твърдял, че гледа само качествено порно, макар че порното си е порно и единственото качествено нещо е на какъв телевизор го гледаш - сюжетът е много по-елементарен от този на турските и индийските сериали, а играта на "артистите" е сведена до няколко реплики и строго определени движения.

Абе, пийпъл, хайде да не се лъжем. Не е лошо понякога човек да си пусне от онези филми, които някога бяха забранени за простолюдието и разрешени за червените вождове. Лошото е, когато човек им повярва и реши да изпробва нещо от сюжета. А още по-лошо е, ако бъде загубено чувство за реалност и започне всеки ден да си пуска от тези филмчета. Как се казва заболяването ли? Не знам, може би това трябва да каже психологията или медицината. Но е факт, че има и такива хора, за които порното се е превърнало в начин на живот. Удобен заместител. Така де, какво по-лесно от това да се изтегнеш на дивана с чаша в ръка и да натиснеш копчето...

Както си говорим за порно, нека да обърна внимание и на един много специален вид от тази индустрия, а именно българското порно. Няма такова нещо? Има, има, как да няма?! Какво според вас е българският футбол? Спорт, който радва милиони хора по нашите земи? Който възпитава децата ни? Прави ги по-здрави? Събира приятели по стадионите? Дрън-дрън.

Всеки, който има някаква базова интелигентност, тоест може да пази равновесие и да си вдига гащите, разбира, че въпросите са риторични, защото в нашия футбол има нещо много гнило и че тези, които го управляват са обикновена банда некадърници. Или съучастници в гигантско престъпление по успешно унищожаване на най-популярния спорт по нашите земи.

Ако някой не е разбрал, вчера изхвърлиха Литекс от А група. Т. е. клубът с единствената продуктивна школа в страната. Дали футболът ще изчезне от Ловеч, това ще разберем след месеци, но със сигурност нещата не са добри. През лятото други два емблематични клуба бяха изхвърлени от елита, а единият и затрит, - единият за дълг от 1 милион, а другият за 30 пъти в повече. В същото време постоянно ставаме свидетели на компромиси с други отбори - като се започне от това как се затварят очите за укриване на данъци, премине се през неясния произход на парите в някои клубове и се стигне до уговарянето на резултатите в мачовете.

Българският шампионат е сред тройката най-корумпирани в Европа, но няма заловен нито един престъпник!

В Левски някой налива пари, но никой не знае кой!

Никой не може да каже и колко отбора ще има в А група през пролетта, след като Кирил Домусчиев заплаши да извади Лудогорец от турнира.

Как така заради липса на зала пропадна тегленето на жребия за полуфиналните двойки в Купата?

Ако ДК е толкова принципна, защо Левски е в състава на А група, след като от този клуб три пъти нарушиха член 37 на Правилника и съгласно точка 7, буква д, отборът трябва да бъде изваден от участие в турнира?

Впрочем, каква А група, какъв елит, какъв футбол! Националите ни 15 години не са се класирали за голямо първенство, отборите ни приключват кампаниите си в Европа през юли, а по стадионите ни ходят по-малко хора, отколкото в Албания.

И пак ще се обърна към хората с някаква базова интелигентност - мислите ли, че има футбол по нашите географски ширини? Можете ли да намерите по-смешно и мизерно първенство от нашето? Как да закараш на стадиона онези млади хора, чиито мозъци все още не са увредени от алкохол, дрога и чалга?

Учените казват, че лудостта обикновено е добре облечена и прикрита зад добри обноски и обществено положение. Нямате ли тогава чувството, че футболът се управлява от хора, които са заменили играта си с камиончетата с правене не евтино порно?

 

343