Берое и ЦСКА не се победиха


F.

Берое и ЦСКА завършиха при резултат 0:0 в мач от XXVІІІ кръг. На стадион "Берое" в Стара Загора по-чистите положения бяха за червените, но липсата на късмет лиши гостите от попадение.

В 9-ата минута Анатоли Господинов се намеси добре при удар от страна на Атанас Зехиров в долния десен ъгъл на вратата. Две минути след това Елиаш стреля неточно с глава. В 15-ата минута Венци Васиелв направи добър пробив по десния фланг, центрира остро в наказателното поле, но там в последния момент Керкар изчисти топката в ъглов удар. В 18-ата минута вратарят на Берое Пиргов следеше внимателно играта и пресече с глава пас към Стефан Николич в предни позиции. В 20-ата минута Неманя Милисавлевич наруши правилата срещу играч на домакините и получи жълт картон. В 25-ата минута имено Милисавлевич бе замесен в едно от опасните положения през първата част. Халфът се освободи от опеката на бранител на границата на наказателното поле, шутира, но топката мина на сантиметри встрани от вратата. В 38-ата минута Георги Андонов се озова очи в очи с Господинов, стражът бе по-бърз, но сгреши при подаването, пращайки топката в краката на играч в зелено. За щастие обаче до гол не се стигна и защитата се справи с тази ситуация. Минута след това Господинов спаси с лекота удар от дясно на Андонов.

 

Второто полувреме започна с добра възможност за гол пред отбора на ЦСКА. След центриране отляво Жуан Фелипе от няколко метра с глава прати топката покрай лявата греда. Домакините отвърнаха с удар от дистанция на Нсереко, но той бе неточен. В 52-ата минута Стефан Николич получи хубав пас в атака, но точно преди да стреля към вратата Зехиров му изби топката в корнер. След неговот изпълнение Сашо Тунчев нанесе удар с глава, но кълбото пак беше избито в ъглов удар. Минута след това Стивън Сънди опита да изненада Пиргов с далечен удар, но вратарят спаси. В 54-ата минута Керкар получи жълт картон след нарушение срещу Тони Силва. В 56-ата минута на мястото на Савио Нсереко в игра се появи Крис Гади. В 58-ата минута Пиргов действа хладнокръвно в опасна ситуация с участието на Николич. В 73-ата минута Стефан Николич стреля много неточно от дъгата, вместо да комбинира с оставения непокрит Тони Силва.  В 78-ата минута Марио Бъркляча се намеси решително, като блокира удар на Керкар от границата на наказателното поле. В 85-ата минута Иван Стоянов опита да отбележи, но прати топката над вратата.

167