ЦСКА с лесна победа, армейците недоволни от Бойко Борисов (снимки)


В. Мухарски

ЦСКА победи Берое с 2:0 в среща от 13-ия кръг на "А" група, която се игра на стадион "Васил Левски". И двата гола реализира Мишел Платини. Бразилецът бе точен след половин час игра, когато Тенгариня отправи силен удар от 25 метра, а стражът на гостите Кирил Акалски не успя да избие по най-добрия начин и при добавката Платини бе точен.



В 58-ата минута Мишел бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение на Акалски срещу голмайстора. В 84-ата минута Платини можеше да оформи своя хеттрик, но не успя да реализира, останал очи в очи с вратаря. Единственото добро положение за гостите бе в 21-ата минута, когато Каядо отправи страхотен изстрел от над 30 метра, който се отби в напречната греда. С успеха си днес ЦСКА вече е на трето място в класирането, изпреварвайки Ботев Пловдив.



Срещата ще се запомни и с протеста на феновете на ЦСКА срещу премиера Бойко Борисов. Ултрасите на "червените" не спряха да псуват Борисов, като причина за това най-вероятно е обещанието, че "Газпром" ще стане спонсор на "армейците", но вместо това руският енергиен гигант ще инвестира в Левски.

















Снимки: Илияна Енчева

121