ЦСКА напусна Лига Европа (видео и снимки)


В. Мухарски

ЦСКА и Мура 05 завършиха наравно 1:1 в мач-реванш от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа на Националния стадион "Васил Левски". По този начин "армейците" отпадат от надпреварата, след като първата среща приключи при резултат 0:0. Така 31-кратният шампион на България записа най-срамната страница в своята история.



Старши-треньорът на българския тим Стойчо Младенов заложи на Анисе в атаката на отбора, но той не бе запомнен с нищо интересно. Все пак след 18 минути игра, "армейците" откриха резултата.  Нилсон центрира добре, а Апостол Попов с глава откри резултата - 1:0.

До края на първата част ЦСКА опита да стигне до втори гол, но Янев и Карачанаков нямаха късмет при завършващия удар. След почивката гостите започнаха да поглеждат към вратата на Черни и Бохар бе близо до гол, но ударът му не намери целта.

В 68-ата минута играчите на ЦСКА направиха непростим пропуск. Присо  излъга вратаря, но не успя да го преодолее и пусна към Анисе. От 10 метра мадагаскарецът предпочете да заложи на силата, което позволи на словенски бранител да изчисти от голлинията. Минути по-късно тежък удар от дистанция на Карачанаков бе спасен от Дракович.

В 76-ата минута кошмарът за "армейците" бe пълен. Защитата пред Черни позволи по елементарен начин Фаич да получи топката и той с лек удар в долния ляв ъгъл накара феновете в сектор "Г" да започнат да скандират: "Вън боклуците от ЦСКА!".

120 секунди по-късно капитанът на "червените" Тодор Янчев се озова сам срещу Дракович, но опитният халф стреля далеч в аут. В самия край на срещата на терена се появи и Станко Йовчев, но централният нападател добави още един към уникалните пропуски на своя тим. В 3-минутното продължение на срещата пред вратата на Дракович на два пъти се заформиха страхотни мелета, като при второто от тях Йовчев и Саша не се разбраха кой да стреля от чиста позиция и опасността бе предовратена.

Дебютантът Мура пък си осигури среща с украинския Арсенал в третия квалификационен кръг в Лига Европа.

Снимки: Илияна Енчева

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



154