Резерви и юноши на ЦСКА по-добри от титулярите, разпиляха Ботев в контрола (снимки)


В. Мухарски

ЦСКА разгроми Ботев Враца с 5:0 в контрола на стадион "Българска армия" пред около 1 000 зрители. Наставникът на "армейците" Стойчо Младенов даде шанс за изява на играчи, които не взеха участие в мача с Мура (0:0) през седмицата. За "армейците" играха и доста юноши, които оставиха добро впечатление. Феновете по трибуните бяха на мнение, че те дори се справят по-добре от титулярите на отбора.

От младите играчи на ЦСКА добро впечатление направиха Емил Ботев (защитник) и нападателят Милен Иванов, който се разписа в последната минута на срещата. С хеттрик се отчете Мишел Платини, който все още няма картотека за европейските клубни турнири. Той откри резултата в 28-ата минута. Тогава единсвеният нов от чужденците, който остави добро впечатление на терена - Силва стреля силно, но в гредата, а Платини дотича и вкара на празна врата. Две минути по-късно Мишел вкара и второто си попадение в срещата, останал сам срещу вратаря - 2:0.

Играчите на ЦСКА изпуснаха още доста положения през втората част, като добрите изяви на резервния вратар на Ботев - Христо Митов попречиха резултата да бъде още по-катастрофален. Все пак Платини се възползва от груба грешка на бранител на врачани и оформи своя хеттрик в 60-ата минута. Силва с хубав удар с глава вкара за 4:0 в 81-ата, Милен Иванов оформи крайния резултат в края на мача.



ЦСКА: Макенджиев, Ботев, Грънчов, Спрокел, Саша, М. Иванов, Тенгариня, Силва, Карачанаков, Ноаджи, Платини (Господинов, Чорбаджийски)

Снимки: Илияна Енчева

126