ЦСКА все пак взе една награда, Черноморец също с признания


В. Мухарски

Жуниор Мораеш бе избран за "Футболист на футболистите" за изминалия сезон в анкета, в която се гласуваше за играчи и треньори от "А" и "Б" група. за изминалия сезон. Бразилският нападател завоюва отличието, а негови подгласници станаха Емил Гъргоров от Лудогорец и Христо Янев от Литекс.

За треньор №1 бе избран Димитър Димитров - Херо. След него останаха Стойчо Младенов и Илиан Илиев. Наградата "Кавалер на честната игра" отиде при състава на Черноморец. За цялостен принос към футбола бе отличен играчът на Левски Христо Йовов.

Най-добър млад футболист очаквано стана Георги Миланов от Литекс. Антон Карачанаков от ЦСКА и Пламен Илиев от Левски пък станаха негови подгласници. Те бяха наградени от ветераните на Черноморец и ЦСКА - Радостин Кишишев и Тодор Янчев.

За проявено мъжество и характер бе отличен играчът на Волов Дарин Тодоров, който катастрофира тежко в началото 2010 година. След инцидента той изпадна в будна кома, но се събуди в края на годината и от началото на 2011-а е контактен.

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов не присъства на церемонията, въпреки че бе обещал. Освен него липсваха другите важни гости, които предварително бяха заявили, че ще участват - легендата на българския футбол Христо Стоичков, нападателят на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов и старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов.

Снимка: Илияна Енчева

149