Стойчо: Кой съм аз да коментирам думите на Премиера


В. Мухарски

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде редовния си брифинг преди срещата с Литекс. Няколко часа по-късно "червените" проведоха за първи път от много време открита тренировка, на която присъстваха верни фенове от "Офанзива". Ето какво заяви наставникът на "червените":

"Аз се чудя дали да коментирам темата с наказанието ми. Всички видяха, че Миньор Перник полегнаха на Лудогорец. Представяте ли си в Испания в битката между Реал и Барса... Примерно Валенсия да бяха играли с юноши срещу Барса? Тъй че няма какво да коментирам. Това само още веднъж доказва тенденцията срямо ЦСКА. Кой съм аз да коментирам изказванията на Премиера Бойко Борисов?", заяви с усмивка Стойчо Младенов и добави: "Аз мога само да кажа, че се опитах да направя нещо, което той направи в политиката. Само с едно замахване да съборя всички противници. Ще видим в последните срещи дали успехът ще бъде на 100 %", заяви Младенов.

"Имаме проблеми. Знаете какви са. Карачанаков отпада до края на шампионата, Петър Стоянов също. Апостол Попов и Крачунов ще бъдат оперирани. Това са проблеми, които ги има през целия сезон. Нека не се създава напрежение едва ли не, че ЦСКА е трагедия, няма такова нещо. ЦСКА е лидер, остават ни още два мача, където трябва да запазим тази позиция. Имахме един слаб мач и той бе срещу Перник, но аз не желая да коментирам пред вас как сме играли и защо. Коментарите са за момчетата. Това бе един мач, който не може да даде цялостна оценка за свършеното от момчетата. Горе главата, ние сме първи в класирането, то е защото го заслужаваме, а не защото някой ни е полегнал и е играл с юноши срещу нас", добави Стойчо Младенов.

"Във всички мачове публиката ни помага. Тя повярва в тези момчета, но нека ви кажа защо повярва. Феновете видяха армейския дух, волята, характера. Тези момчета се промениха. След един разговор с тях те повярваха в себе си, а след това и публиката повярва в тях. Състоянието на Румен Трифонов се подобрява. Ще видим преди мача дали да го използваме. Литкес... Какво да ви кажа... Излизаме срещу най-добрия български футболист на всички времена. Един голям треньор, един голям човек. Един отбор, който в последните години, който се ръководи по отличен начин. Техният президент Гриша Ганчев разбира от футбол. Видяхте какво направи като отбор, като школа, като стил", добави Младенов.

"Бъдете сигурни, че ще изорем тревата, но шампиони трябва да станем и то на всяка цена. Няма да е фатално ако това не стане. Видяхте Левски, може да не се класират за Уефа, но няма да е фатално. Трябва да видим какво ще правим напред - за изграждането на отбора. Има едно изравняване сега между отборите, но да знаете - червената фланелка и емблемата дават предимство. ЦСКА стряска много хора. Аз имам доверие на много хора на пейката. Победим ли Литекс ще бъдем шампиони", каза треньорът на ЦСКА

"Съдиите показват, че имат класа, но в някои мачове много ме учувдват. Вярвам в съдийството. Това са просто едни правила, които трябва да се спазват. Просто в един момент не знам какво става, взимат се странни решения. Надявам се да не е под влияние на някого. Голямо ми е желанието да съм в сетор Г за мача с Литекс.  Аз съм един от феновете на ЦСКА. Трябва да се погледне реално на нещата. По-полезен ще съм от сектор А, защото ще мога да давам наставления на другите треньори", завърши Младенов като по този начин отговори на въпрос на FUTBOL-TV за това дали ще гледа срещата от Северната трибуна.

Снимка: Илияна Енчева

111