Де Карвальо: Защо да не играя за ЦСКА, на Левски им вкарах 4 гола от 4 мача


В. Мухарски

Играчът на Локомотив Пловдив Базил де Карвальо бе избран за футболист номер 1 на 27-ми кръг в анкетата на Пресклуб "България". Пред медиите той заяви, че би играл за ЦСКА, докато е Левски е затворена страница за него.

"Добър ден! Как си", започна Базил на български език и продължи на френски. "Искам да благодаря на съотборниците си и на Коко Динев, който ме доведе в България. Благодаря на треньора, с когото се разбираме идеално. Благодаря и на феновете на Локомотив Пловдив, както и на доктора на отбора", заяви играчът на "смърфовете".

"Предстои ни мач с Ботев Враца, където задължително трябва да спечелим. Ако победим може да си осигурим участие в Лига Европа. После вече ще мислим за мача с Лудогорец. Четири мача играх с Левски, четири гола им вкарах. Не знам дали друг футболист го правил. За мен това е забележително. Всички знаем, че подписах с Левски, но нямах късмет да остана там. Това е един отбор, срещу който ми върви много. Нямам планове за следващата година. В момента, в който свърши първенството ще знам какви ще са ми плановете", добави Базил.

"Не съжалявам за Левски, забравил съм за тях и не искам да си спомням. Тогава бях контузен. Във ФИФА има заведено дело срещу Левски. Има недоразумение в договорите, които съм подписал и чакам да се реши случая. Когато отбелязах в Пловдив на Левски показах фланелка с номер 19, с която щях да играя там. Това не е хубаво, това беше грешка от моя страна, провокация, защото бях нервиран. Но това не бих го направил пак и вече всичко приключи", каза още Де Карвальо.

"Да играя за ЦСКА? Ще видим, защо не? Надявам се сега с Локото да играем в Лига Европа. Феновете на Локомотив ме обожават. Аз обичам този клуб. Малко е трудно за мен, жена ми е бременна и не е тук, детето ми също не е тук. Имам контакт с отбори от Белгия и Франция. През следващата година трябва да съм със семейството ми. Където и да играя, трябва да съм с тях. Съпругата ми ще роди след две седмици. Със сигурност бих желал да играя в отбор, който ще участва или в Лига Европа, или в Шампионска лига. На финала в ШЛ ще съм за Челси и Дрогба", заяви с усмивка играчът на Локо Пловдив.

"Набожен съм, вярвам и имам талисманче, което е до мен. За финала с Лудогорец съм измислил нов танц, който обаче ще бъде факт само ако победим. Благодаря за вниманието и само Локо!", завърши Де Карвальо.

165