ЦСКА вкара само два на Ботев Враца (снимки и видео)


В. Мухарски

ЦСКА победи Ботев Враца с 2:0 в последен мач от 27-ия кръг на "А" група. По този начин "червените" остават водачи в класирането с 66 точки, докато втория Лудогорец има 61. Ботев е 12-ти с 24 пункта. До края на шампионата остават три кръга и на "червените" им трябват шест точки, за да се поздравят с първото място и 32 титла във витрината си.

Срещата на стадион "Българска армия" бе доста интересна, като "армейците" могат да съжаляват, че не се поздравиха с доста по-убедителен резултат, тъй като се скъсаха да пропускат. Двете попадения бяха дело на Паун в 40-ата минута и на Мораеш в 84-ата минута.

Двубоят започна с атака на ЦСКА. Още в първите минути Николов извърши нарушение срещу Мораеш и при изпълнението на прекия свободен удар Галчев стреля на сантиметри над напречната греда. В 7-ата минута "червените" имаха нов шанс да поведат в резултата, но Крачунов пропусна от добра позиция.


Пропуските пред вратата на врачани продължиха. В 12-ата минута Присо стреля от границата на пеналта, но не уцели, а само минута по-късна топката отново попадна у него, но и този той би неточно с глава.

В 19-ата минута Тодор Янчев също направи страхотен пропуск. Капитанът пропусна от 10 метра на празна врата, а феновете не можеха да повярват. В 30-ата минута Тошко Янчев отново се отчете със сериозен пропуск, след като получи добър пас от Присо, но стреля в аут. При следващата атака и Бандаловски би отблизо с глава, но топката не попадна в целта.


Така се стигна до 40-ата минута, когато ЦСКА най-сетне стигна до гол във вратата на Ботев. Паун засече топката на празна врата, след като Мораес му подаде от аутлинията - 1:0.

След почивката гостите пробваха да направят няколко атаки, които обаче не завършиха успешно. Вратарят на ЦСКА Райс М'Боли се справи с малкото положения пред неговата врата.

В 69-ата минута "армейците" направиха нов невероятен пропуск. Галчев центрира, а топката попадна у Мораеш, който от съвсем близо стреля в аут. След минута игра на терена прехвърчаха искри, като главни дестващи лица бяха Илия Илиев и Борис Галчев.



Двамата тръгнаха да се бият след единоборство помежду си, за което бяха предупредени официално с жълти картони от главния рефер.

В 77-ата минута Мораеш бе изведен на стрелкова позиция и той опита да прехвърли вратаря Цветковски, но топката срещна напречния стълб. Все пак 6 минути преди края на двубоя дойде и втория гол за ЦСКА. Янчев изведе по отличен начин Мораеш, който този път не сбърка за крайното 2:0.









































Снимки: Илияна Енчева

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



134