Стойчо: Беше нареден пасианс, ние го разрушихме


В. Мухарски

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов заяви на брифинг преди мача с Ботев Враца, че атаките срещу отбора тепърва ще стават все по-остри с наближаване на края на сезона и дори даде пример за рефери, които са помагали на съперниците им в миналото.

„Първо искам да честитя на всички наши фенове днешния празник. Мога да ви дам хиляди примери, че на ЦСКА се пречи по нечестен начин. Още от мача в Петрич с Паро Никодимов преди десетина години  се отмениха дузпи, а се дадоха такива за наши противници. После със Сливен с този съдия, който свири мача с Левски. А през 2007/08, когато германският съдия беше тук още две седмици преди мача... Знаете как ни победиха тогава с негова помощ. И така стигаме до последния мач срещу Левски в неделя, когато съдията отново ни ощети. Всичко това говори за тенденция срещу ЦСКА. Сега Ботев Враца казват, че искат пари от наши съперници, за да ни скочат", заяви Младенов.

"Този шампионат е доста объркан и главните виновници са моите футболисти. Пасиансът беше подреден и сега изведнъж тези момчета направиха така, че всички не да се объркат, а да се побъркат. Сега вече се вземат крайни решения. Нещата тепърва ще загрубяват. Ние трябва да се предпазим от това. Ако бъдем ощетявани, няма да кротуваме. ЦСКА е марка, която защитава българския футбол“, каза още Младенов.

„С Тони Здравков се уважаваме, както е с всички останали мои колеги. Ботев е един от отборите, които казват „дайте ни пари, за да играем“. Други казват „дайте ни, за да не играем. На едни им се прави шпалир, за да минат и да постигнат победата, на други се пречи по всякакъв начин“, допълни още наставникът на „червените“.

Специалистът се изказа и по отношение шефа на съдийската комисия Костадин Костадинов. „На шефа на съдийската комисия мога да кажа едно: Ако мине покрай мен и аз го бутна и той на третата крачка загуби равновесие, падне и рейсът го смачка, кой е виновен? Във футбола са ясни и точно определени правилата. Всеки контакт в наказателното поле при скоростта, с която се движат футболистите е фатално за всеки състезател“, заяви Младенов.
 
Треньорът на „червените“ говори и за проблемите в отбора преди мача с Ботев Враца:

„Жуниор Мораеш тренира с отбора, Румен Трифонов и Карачанаков не вземат участие в тренировките. Нищо не мога да ви кажа. От много неща зависи възстановяването. Тренираме с добро настроение и мислим за мачовете до края на шампионата, които трябва да спечелим. Ние не сме зависими от резултатите на другите отбори, гледаме да си побеждаваме до край. Ще видим дали ще издържат момчетата и накрая да се поздравим с една шампионска титла, която всички ние искаме. Имам 2 варианта за заместник на Румен Трифонов. Нямам представа още колко време ще отсъстват Трифонов и Карачанаков.“, заяви Младенов.
 
Той не пожела да коментира изказването на Тодор Батков от вчера, че ЦСКА няма да е шампион. „Няма да коментирам изказвания. Това, което мисля, го казах. Наистина объркахме много сметки, но за това сме тук“, завърши Стойчо Младенов.

Снимка: Илияна Енчева

238