Фенове на Левски бойкотират дербито, червените ще бъдат много повече


В. Мухарски

Феновете на Левски, които заемат своите места в централните сектори "А" и "В", когато отбора е домакин, призоваха за бойкот на Вечното дерби утре и поискаха подкреха от всички останали привърженици.

"Сините" запалянковци пуснаха декларация в "спорт1", ето какво гласи тя:

"ДЕКЛАРАЦИЯ НА СИНИТЕ ФЕНОВЕ ОТ СЕКТОРИТЕ "А" И "В"!

Ние, феновете на ЛЕВСКИ от секторите "А" и "В", обявяваме бойкот на дербито както и всички останали срещи до измитането на Агентите от нашия любим клуб, както и техните платени подлоги - шепата Наркомани! Призоваваме нормалните привърженици от сектор "Б" да ни подкрепят!
 
Само ЛЕВСКИ!"

В същото време стана ясно, че един от най-атрактивните и шумни фенклубове на Левски няма да има свои представители на Вечното дерби. Това съобщи лидерът на запалянковците от Разград Стоян Минчев.

Причини за това са разстоянието до столицата от Лудогорието и обичайните трудности с финансирането на пътуване дотам, но освен това запалянковците признаха, че има и друга причина – апатията, обзела феновете.

"Този отбор не заслужава подкрепата ни", коментира председателят на разградския фенклуб на Левски. Въпреки това се очаква агитката от Разград да гърмят с черешовото топче при победа на любимия отбор. Освен тях и друг фенклуб на Левски няма да пътува до София – този от Исперих. Същите причини изтъкна и неговият председател Йордан Иванов.

В същото време техните съперници от сектор "Г" почти изкупиха билетите за северната трибуна, като към столичани ще се присъединят доста фенклубове от всеки край на България. Феновете на ЦСКА закупиха доста билети, които са им предоставени, и за централните сектори, като има голяма вероятност "червените" да бъдат повече от привържениците на символичните домакини - Левски.

Снимка: Официален сайт на Левски

109