ЦСКА се разправи и с Черно море (снимки и видео)


В. Мухарски

ЦСКА постигна девета поредна в първенството, като този път "армейците" спечелиха домакинството си на Черно море с 4:1. Срещата бе от 25-ти кръг от родната "А" група и се игра на стадион "Българска армия" пред 12 000 зрители. "Моряците" играха без петима основни играчи, които не попаднаха в групата заради контузии.

Срещата започна отлично за играчите на Стойчо Младенов, които не спряха да атакуват през всичките 90 минути. Още в 6-та минута, след отлично изпълнен пряк свободен удар от Карачанаков, топката срещна гредата, а Галчев бе оставен непокрит и той без проблеми я прати в мрежата на Денчев за 1:0.




В 25-ата минута Жуниор Мораеш за пореден път демонстрира класата си и реализира за 2:0. Бразилецът направи пробив отляво, преодоляйки Александров и с хубав удар удвои резултата. И точно когато зрителите на "Армията" се чудеха с колко ще победи техния любим тим се стигна до попадение на "моряците".

Три минути след попадението на столичани, Румен Николов бе изведен в наказателното поле на "червените", където бе фаулиран от Пламен Крачунов и съдията посочи бялата точка. Капитанът на отбора Георги Илиев изпълни точно дузпата и намали на 2:1.

Последваха пропуски на Янчев и Карачанаков. В 41-ата минута Присо получи хубав пас в наказателното поле на гостите, подаде към Мораеш, който преди да бие, бе повален от Християн Попов и реферът отсъди наказателен удар, този път в полза за ЦСКА. Потърпевшият Мораеш сам изпълни дузпата и отново даде аванс от два гола за своя отбор - 3:1.



Това бе гол номер 12 за Мораеш в "А" група през този сезон, който го нарежда на второ място сред голмайсторите - с един повече има бившият съотборник на "червените" - Янис Зику.

След почивката темпото на игра спадна, но "червените" продължиха да създават положения пред вратата на тима от Варна. В 79-ата минута Християн Попов от гостите си отбеляза нелеп автогол. Мораеш подаде вдясно, където защитника на гостите се опита да изчисти топката, но я прати в собствената си врата, оформяйки крайното 4:1 за ЦСКА.

След това попадение "армейците" отидоха при резервната скамейка и отпразнуваха с контузения им съотборник - Адемар, който прие това със сълзи в очите и усмивка на лицето.

След този успех "червените" продължават убедително да водят класирането и вече имат 9 точки аванс пред Лудогорец, който по-късно днес приема Литекс.









Снимки: Илияна Енчева

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



186