Резерви и титуляри на ЦСКА победиха Локо София в контрола


В. Мухарски

ЦСКА победи Локомотив София с 2:1 в контрола, играна на терена в "Царско село". Старши треньорът на "армейците" Стойчо Младенов даде шанс за изява на играчи, които по-рядко попадат сред стартовите единадесет. В игра за "червените" се завърна Апостол Попов, който дълго време лекуваше контузия, но днес Апата изведе отбора с капитанската лента. Сред играчите на терена бе и Анисе, за който все още не е сигурно дали ще бъде уреден за отбора.

По време на срещата се изсипа проливен дъжд, който допълнително развали терена и двата тима не успяха да направят добър мач. През първата част единственото по-интересно положение бе пред вратата на ЦСКА, но големият син на Стойчо Младенов - Александър не уцели вратата след удар с глава, след центриране от корнер.

Веднага след почивката "червените" откриха резултата, като това стана в 49-ата минута, а точен бе Антонио Томас с удар от далечно разстояние. Веднага след попадението "железничарите" можеха да изравнят, но с решителен шпагат се намеси Хадад и изби в корнер. През втората част в игра се появиха доста от титулярите за ЦСКА през този сезон и "червените" стигнаха до втори гол. В 67-ата Якимов бе оставен непокрит в наказателното поле и засече с глава центриране на негов съотборник за 2:0. Преди това Райс М'Боли се намеси отлично при атака на столичното Локо.

Крайното 2:1 оформи Манолов, който бе оставен да стреля, необезпокояван, към вратата на М'Боли. В последната минута играчите на ЦСКА стигнаха до ново попадение, което не бе зачето, тъй като имаше засада.

401