Лудогорец уби шампионските амбиции на Левски


В. Мухарски

Лудогорец победи Левски като гост на стадион "Георги Аспарухов" с минималното 1:0 в среща от 22-ри кръг от родната "А" група. Срещата започа доста динамично и гостите можеха да поведат още в 3-ата минута, но Иван Стоянов пропусна от добра позиция, след груба грешка на Милиев.

В 19-ата минута играта бе спряна, а публиката на "Герена" стана на крака и ръкопляска в подкрепа на болния от левкемия капитан на националния ни отбор и Астън Вила - Стилиян Петров. Друго нещо, което правеше впечатление е фактът, че Христо Йовов игра днес с номер 19, тъй като е добър приятел на Стенли.

След подновяването на играта "сините" бяха близо до гол след няколко добри удара на Калво, които обаче не намериха целта. Така се стигна до 37-ата минута, когато Иван Стоянов вкара единственото попадение в срещата. Бившият играч на ЦСКА изкочи от дълбочина след пас на Миро Манолов и пусна топката покрай вратаря Илиев - 0:1.

В добавеното време на първата част Стоянов бе много близо до втори гол, но този път нямаше късмет при завършващия удар. След почивката липсваха головите положения, с изключение на края на мача. Вратарят Голубович на няколко пъти спаси отбора си от гол в края на срещата. В 88-ата минута Старокин си изкара червен картон след като с нарушение спря нахлуващия в наказателното поле на столичани - Иван Стоянов. В последните минути "сините" бяха много близо до изравнително попадение, но в крайна сметка до гол не се стигна.

В добавеното време на срещата реферът показа червен картон на Христо Йовов от Левски и на вратаря на Лудогорец - Урош Голубович. В оставащите минути на срещата Станислав Генчев застана на вратата на разградчани, тъй треньорът на отбора бе изчерпал правото си на смени.

След този мач Левски вече изостава на 9 точки от лидера в класирането - ЦСКА, докато тимът от Разград остава в борбата за титлата, тъй като са на 6 пункта от "армейците".

Снимка: БГНЕС

117