Христо наказа Левски, сините вече на 6 точки зад ЦСКА (видео)


В. Мухарски

Литекс победи Левски с минималното 1:0 на градския стадион в Ловеч в среща от 21-ви кръг на родната "А" група. Играчите на Христо Стоичков започнаха много добре срещата и още в началните минути можеха да открият резултата, но пропуски направиха Георги Миланов, Галин Иванов и Никасио.

Все пак в 32-ата минута Христо Янев изпълни по отличен начин пряк свободен удар, а Пламен Илиев не помръдна и само видя как топката се оплита в мрежата - 1:0 за Литекс. Последваха положения за Левски, но Илко Пиргов спаси удари на Грийн, Гаджев и Жуниор.

След почивката столичани опитаха да стигнат до изравнително попадение, но Рамос и влезналия като резерва Христо Йовов направиха доста сериозни пропуски пред вратата на тима от Ловеч.

Срещата ще бъде запомнена и с фактът, че започна без нито един фен на "сините" в сектора за гостуващи фенове. Близо 2000 привърженици останаха извън пределите на стадиона половин час преди началото на срещата, като причината за това бе, че делегатът на срещата Лъчезар Димитров не допусна внасянето на генератор за уредбата на ултрасите. Това вбеси феновете, които отказаха да влязат на стадиона.

Все пак след 15-ата минута те започнаха да заемат местата си и в 20-ата минута на срещата секторът вече беше пълен, но дори и те не успяха да помогнат на своите любимци да стигнат до нещо повече от поражение. След тази загуба Левски остава вече на 6 точки зад лидера - ЦСКА.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



211