Класически ЦСКА мачка в Пловдив и вече е първи (видео)


В. Мухарски

ЦСКА победи като гост Локомотив в Пловдив с класическото 3:0 в среща от 20-ия кръг на "А" група. Срещата се игра пред около 14 000 зрители на "Лаута", сериозна част от които - фенове на столичани.

Срещата започна по отличен начин за "армейците", които поведоха в резултата след 3 минути игра. Присо напредна по крилото и пусна отлично към Антон Карачамаков, който бе оставен непокрит и с удар от около 4 метра вкара за 1:0. "Смърфовете" опитаха да изравнят, но отличните намеси на М'Боли предотвратиха да се стигне до гол. Близо до гол за Локо бяха Венков и Спасов.

Играчите на ЦСКА можеха да стигнат до втори гол през тази първа част, но Дюлгеров в 38-ата минута направи доста сериозен пропуск пред вратата на Караджов. В последната минута на първото полувреме Карачанаков нацели и греда.

След почивката по-добрата игра на "армейците" си каза думата и те поведоха с 2:0. В 56-ата минута Присо получи отличен извеждащ пас от Карачанаков и прати топката технично покрай Караджов за 2:0.

В 64-ата минута Присо и Даксон се спречкаха на терена, последваха неспортменски сцени от двамата играчи, а съдията показа по един червен картон на участниците в ситуцията. В 77-ата "черно-белите" можеха да стигнат до гол. Валери Георгиев бе оставен сам на голлинията, но той направи невероятен пропуск, пращайки топката в аут.

В добавеното време ЦСКА стигна и до трети гол дело на Мораеш. След този успех ЦСКА вече е на първо място в класирането - на три точки пред вторите Левски и Лудогорец.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



211