Тошко Янчев: Семейството ми страда, заради грешка, която не е моя


В. Мухарски

Капитанът на ЦСКА Тодор Янчев проговори пред медиите относно допинг скандала след близо три месечно мълчание. Той също присъства на пресконференцията на ЦСКА, на която заяви, че няма намерение да приключва с футбола.

"Изчаках преди да давам изявления пред вас. Имахме законното право да се готвим с отбора, да тренираме, но умишлено тренирахме сами. Коста е контузен, а ние с Румен решихме, че трябва да си изтърпим наказанията както си му е реда", започна капитанът.

"През последните месеца се наслушах на какви ли не неща по наш адрес. Пишат се неща, които са грозни и няма нужда нашите семейства да страдат, заради грешки, които дори не са наши. Аз лично изживях един кошмар през последните месеци. Добре, че Господ не е дал на някои хора да съдят, тъй като половин България щеше да е осъдена", заяви с мъка Янчев.

"Скоро ще стана на 36 години. В кариерата ми никога не съм прегрешил. Знаете го, винаги съм бил честен, винаги съм намирал смелост, когато сбъркам да си кажа грешката. Винаги съм поемал отговорността си. Ако бях взел нещо непозволено нямаше сега да имам очи да застана пред вас и да петня името на този голям отбор. Ако бях взел забранени стимуланти самият аз щях да искам за себе си най-тежкото наказание. Да си здрав и да не можеш да тренираш и играеш - това е най-тежкото наказание", добави сърцатият футболист.

"Моето желание е да вдигам още купи с ЦСКА. Но лятото ми изтича договорът, моето желание е да съм футболист. Ще видим, всичко зависи от ръководството, до лятото има още много време", заяви Янчев.

Снимки: Илияна Енчева

327