Костов: Както казва Стоичков - Да се молим на Господ да не вали дъжд


В. Мухарски

Старши-треньорът на Левски Николай Костов говори пред медиите по повод предстоящата среща с Монтана.

"Доста критики за играта на отбора се сипят чрез медиите. Аз не мисля, че тези критики са обективни. Нашите футболисти четат сайтове и това влияе върху играта им. Аз лично свикнах с тези неща, а и футболистите вече са наясно, че това им влияе негативно", започна Костов.

"Когато един отбор не се представя добре има промени. Ние не се представихме добре и все още е възможно да има промени в тактиката. Христо Йовов е капитан на отбора и ние имаме нужда от него. Ако той не се представя добре веднага ще бъде заменен. Това решение ще го взимам аз. Не искам да обявявам състава. За Калво не съм сигурен, но евентуално ще бъде титуляр в утрешния мач. Не мога да ви кажа кой ще играе. Първо да видим терена, от това зависи много. Както казва Христо Стоичков - Да се молим на Господ да не вали дъжд, за да има добри условия за игра", каза Костов.

"Най-интересното е, че настроението в отбора е добро. Искам да подобрим играта си. Не желая да отговарям на нападките на Стойчо Младенов. Това е излишно за футбола", заяви Костов по повод думите на треньора на ЦСКА, че държавата помага на Левски.

"Не мога да разбера защо има спекулация за моя договор. Аз съм се разбрал с ръководството да разговаряме малко преди изтичането му. Толкова много неща се пишат из медиите, а това не влияе добре върху отбора", недоволстваше Костов.

"В момента ние печелим, а не играем добре. Нямам планове за бъдещето. Това, че отбора играе за титлата е ясно. Играчите знаят, че не се печелили шампионска титла от 3 години и сега трябва да защитят имената си. Можем да си подобрим играта, сигурен съм. Нямаме право на грешка в Монтана и едва ли играчите ще допуснат да има унижение. Очаквам стабилна игра от момчетата. Не подценяваме съперника", коментира синият наставник.

"Ние сме обект на внимание, тъй като сме Левски. Аз не съм получавал съвети от ветерани на отбора. Те разговарят с медиите, но не и с мен. Дали Грийн трябва да играе в линията на защитата или на полузащитата... Никой не говори с мен по такива въпроси", завърши Костов.

Снимка: Илияна Енчева

129