Стойчо: Някои саботират работата в ЦСКА, призовавам феновете за подкрепа


В. Мухарски

Новият старши-треньор на ЦСКА Стойчо Младенов заяви, че се радва отново да бъде у дома. Той бе представен пред медиите на пресконференция, на която говориха и бившият наставник и понастоящем нов председател на надзорния съвет Димитър Пенев, както и Изпълнителният директор на отбора Венцислав Живков.

"Радвам се, че отново съм у дома. Това е тръпка, която изпитвам се пореден път. Много съм щастлив. Подписах договор за две години и три месеца. Идвам да работя за доста дълъг срок от време. Ние с Димитър Пенев не сме от вчера, аз като негов футболист, той като мой треньор се познаваме много добре. Вече разговарях с господин Борисов, разбрахме се да работим върху стратегията на отбора. Надявам се да доведем нещата до положителен край", каза Младенов.

Новият наставник сподели, че целите на тима остават същите - шампионската титла и добро представяне в Европа. "Не искам да говоря за времето, в което не съм бил тук. Аз сега съм отговорен за цялата спортно-техническа част в клуба. Ръководството трябва да подсигури добри условия за работа. Отборът трябва да израства. Да, Моментът е труден, целите обаче остават – първото място. Искам да помоля феновете да пълнят стадиона във всеки един мач. Само така можем да стигнем до крайната цел", каза още новият наставник на "армейците".

"Няма да се оправдавам, ще гоним титлата. Ако не се случи, ще анализираме в края на шампионата. Тогава ще преценим от какво имаме нужда, за да сме на ниво за следващия шампионат. Трябва време да опозная тима. Аз лично ще избера кой да е капитан. Вече ми става навик да се връщам в моменти като днес, да влизам във втория полусезон", заяви с усмивка Младенов.

"Успехите идват, когато има добра организация и всички заедно работим в една посока. Обвиняват ме, че си измислям, но аз казвам истината, че много хора се опитват да саботират работата в ЦСКА. Имаме много врагове", завърши наставникът на армейците.

Снимки: Илияна Енчева

113