Смело сърце


В. Мухарски

ЦСКА загуби от Черноморец и сега сега остава най-лесното за нас журналистите – критиката! Едва ли ще са малко колегите, които ще пишат за безобразната игра на „червените” в Бургас, за нуждата от смяна на ръководство, за махането на Дуци, а защо не и за махането на Стратега... Истината е, че въпреки загубата, Димитър Пенев отново загатна за себе си или по точно – за своя талант (дарба) да открива нови играчи.

Днес Пената даде шанс за изява на дебютиралия 19-годишен Ангел Грънчов, който бе един от малкото „армейци” направили силен мач. Младокът не даде шанс за изява на централния нападател на „акулите” Преслав Йорданов и на включващите се от задна позиция – Мечо Телкийски и Шаешу. Личи си, че пред Гръчов има бъдеще и всичко зависи от него и от това дали ще продължи да му се дава шанс за изява.

Истината е, че Димитър Пенев не е вчерашен. Макар и много хора да се забавляват от факта, че не може да се изказва като хората, Стратега знае къде сбърка край морето и още в следващия мач ще направи нужните промени и резултатът ще бъде налице. Самият той не скри разочарованието си от новите попълниения – Анотнио Томас, Присо, както и считания за звезда на отбора – Мораеш.

Правилното решение ще бъде ако те бъдат оставени на пейката в следващите срещи, поне докато не разберат какво значи да носиш „червената фланелка”. А докато това стане, Стратега винаги може да измисли някой нов млад талант, на когото да отвори път към големия футбол... Димитър Пенев винаги е имал кураж да дава шанс на млади таланти. Димитър Пенев винаги е имал смело сърце!

Снимка: Илияна Енчева

123