ЦСКА подписа с нов играч


В. Мухарски

Испанецът Антонио Томас официално подписа за 16 месеца с ЦСКА. Изпълнителният директор на "армейците" Венци Живков представи Томас на журналистите в ресторанта на стадион "Българска армия". Футболистът се появи на "Армията" по-рано през деня със своя испански мениджър, както и с Лъчезар Танев.

Томас е халф, роден на 19 януари 1985 година. Юноша е на Расинг Сантандер, играе още за Депортиво Ла Коруня и Реал Сарагоса. В понеделник Антонио Томас е разтрогнал контракта си и и премина в ЦСКА като свободен агент.

"Имах сериозна фертата от ЦСКА и сега вече искам да спечея титла в България. В Испания не се чувствах добре, особено в Сарагоса. ЦСКА ми дава шанс да спечеля титла и да участвам в Европа. Може би това е нещото, което ме накара да избера точно тази оферта. Причините да не се чувствам добре в Сарагоса са лични. Приятелката ми също не се чувстваше добре и това е една от причините. За ЦСКА знам, че е ставал шампион много пъти и е един от най-важните отбори в България. Тук са играли Стоичков, Пенев и Бербатов“, заяви Томас.
 
"В момента нямам контузия. Чувствам се добре, в перфектна физическа форма съм. Не се познавам с Карлос Диого и нямам представа защо той не е дошъл в ЦСКА. Аз съм тук и на този етап няма да си тръгвам. От българските футболисти познавам единствено Мартин Петров“, каза още Томас.

107