ЦСКА загуби при първата си контрола в Либия


В. Мухарски

ЦСКА загуби в първата си среща на либийска земя. "Армейците" отстъпиха с минималното 0:1 от Ал Ахли в приятелски мач, който се игра само 45 минути. За същото време "червените" ще играят малко по-късно срешу Ал Насър. Противно на повечето информации, стадионът в Либия, с капацитет 10 000 души, не се напълни. От ръководството на домакините решиха входът да не е свободен и пуснаха билети.

Голът за победителите вкара Тарак в 20-ата минута на срещата. Като при попадението за пореден път си проличаха проблемите в защитата на българите. Голмайсторът първо се освободи от трима бранители на 31-кратните шампиони на България и със страхотен удар прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата пазена от Райс М'Боли.

Преди началото на срещата домакините организираха кратка церемония, с която официално откриха турнира, който се състои по повод навършването на една година от гражданската революция в страната.

ЦСКА: Райс М'Боли, Иван Бандаловски, Илиас Хадад, Ангел Грънчов, Петър Стоянов, Николае Мушат, Борис Галчев, Седрик Чуто, Георгиан Паун, Антон Карачанаков, Нджонго Присо

111