ЦСКА победи първия в Черна гора в контрола


В. Мухарски

ЦСКА победи с 2:1 с временния лидер на първенството на Черна гора - Будучност. И двата тима можеха да стигнат до победата. Добрата новина в българския тим е, че грешките в защита са значително по-малко от тези в предните контроли. Въпреки това играчите на Димитър Пенев доста често грешаха в средата на терена, което изглежда като сериозен проблем пред треньорското ръководство.

През първото полувреме най-сериозните положения за "армейците" се откриха пред  Анисе Абел и Жуниор Мораеш, но и двамата нямаха шанс при завършващия удар. Отлично впечатление остави Мишел Платини, който игра на всяка една позиция с цел да помогне и на защитата на отбора.

След почивката паднаха попаденията в тази среща. Преди това отново двата тима пропуснаха по едно добро положение. В 65-ата минута Анисе бе оставен непокрит, топката бе центрирана към него, но той с много слаб удар я прати право в ръцете на вратаря. В 70-ата минута играчите на Будучност пропуснаха страхотна възможност да поведет в резултата, след като нападател на отбора се озова сам срещу почти опразнената от М'Боли врата, но нацели падналия на земята Мартин Дечев. След това положеие играта бе спряна за близо 5 минути, за да се окаже лекарска помощ на защитника и вратаря М'Боли.

ЦСКА поведе с 1:0 в 75-ата минута чрез Жуниор Мораеш. Той реализира дузпа за нарушение срещу Антон Карачанаков. Малко по-късно обаче тимът от Черна гора изравни след страхотна комбинация на играчите и удар на Мугоша - 1:1. "Армейците" все пак стигнаха до победата в последната минута, когато Мораеш бе изведен отлично и сам срещу вратаря предпочете да подаде към Платини, който на празна врата вкара за крайното 2:1.

110