Румънски анонимници отупаха ЦСКА в Турция


В. Мухарски

ЦСКА загуби с 1:3 от румънския Конкордия в контролна среща на стадиона на хотел "Емирхан". Доста грешки в защитата на "армейците" позволиха на противника да вкара попаденията си в тази среща. Българите организираха няколко добри атаки, но почти винаги при завърщващия удар нещо не достигаше на отбора.

"Червените", които днес играха с изцяло бял екип, допуснаха попадение в 15-ата минута. Точен за румънците бе Мунтеану. Играчите на ЦСКА успяха да стигнат до равенството в 36-ата минута чрез младият талант Владко Иванов. Той се разписа с с удар от границата на наказателното поле. При резултат 1:1 завърши първата част.

След почивката вратарят на "армейците" Райс М'Боли трябваше още два пъти да вади топката от мрежата си. Второто попадение за румънския тим падна след удар, отклонил се в крака на Пламен Крачунов. Само няколко минути по-късно Борис Галчев получи директен червен картон за грубо влизане на съперников футболист. На негово място се появи перуанският защитник Ренато Сапата, който обаче не се запомни с нищо.

Киту бе точен с глава след поредна грешка в защита на ЦСКА и ценрриране към далечната греда. Това попадение отново показа, че защитниците на ЦСКА изобщо не са сработени и това може само да притеснява Димитър Пенев и ръководството на отбора.

ЦСКА: Раис Мболи, Мартин Дечев, Пламен Крачунов, Петър Стоянов, Адемар, Николай Дюлгеров, Борис Галчев, Анисе Абел, Станислав Костов, Антон Карачанаков, Владо Иванов (Резерви: Макенджиев, Грънчов, Сапата, Йовчев)

125