Наставникът на Левски няма да предложи нов договор на Йовов


В. Мухарски

Капитанът на Левски Христо Йовов може да прекрати кариерата си по-рано от очакваното. Новият наставник на "сините" Николай Костов е променил мнението си за него и по всяка вероятност няма да му предложи нов договор, информира днес "Меридиан Мач".

Наскоро новият наставник нарече Йовов - "Райън Гигс за Левски". Само няколко мача по-късно той промени мнението си за него. Според информацията Костов е останал разочарован от изявите на капитана в мачовете с Видима-Раковски и Светкавица (за първенството), както и с Етър и Банско (за Купата на България).

Костов споделил пред спортния директор на отбора Георги Иванов-Гонзо, че може би подновяването на договора на Йовов ще се окаже грешка. Самият Гонзо отвърнал с усмивка: "Много бързо си мениш мнението, през два дни направо", след което дискусията приключила.

Самият Йовов също не бил особено впечатлен от методите на Костов и често недоумявал защо са такива изискванията на наставника. Договорът на футболиста изтича в края на сезона, но се очакваше той да получи предложение за подновяването му. Това се случва в края на всяко първенство.

112