Дуци се ядосва: Наш треньор бе бръмбар на Лудогорец


В. Мухарски

Спортният директор и помощник-треньор на ЦСКА Драголюб Симонович разкри, че човек от отбора е изнасял информация от "червените" и я е давал на съперници в лицето на Лудогорец. Сърбинът назова и име – бившият кондиционен треньор Иван Йовановски (на снимката), който вече е на работа в тима от Разград.

“Старши лейтенант Йовановски написа едно трогателно писмо преди да си тръгне. Много лошо е бръмбарът да ти е вкъщи. Сега бръмбарът замина там, за където даваше информацията. Когато Димитър Пенев стана треньор проведох сериозен разговор с Иван. Той ми каза: “няма никакви проблеми, оставам”. Да бъдем честни обаче, работата на Йовановски се видя в мачовете. Ясно е, че ЦСКА може да изиграе 35-40 минути на сериозно темпо. Видя се всичко на мача с Лудогорец, говорим за физическо състояние на отбора. Не е тайна, че Лудогорец се представя най-добре във функционално състояние от всички останали отбори. Сега ги предупреждавам да внимават с пристигането на Иван Йовановски”, заяви Симонович.

Той коментира и изказването на бившия вратар на ЦСКА Иван Караджов, който вчера заяви, че част от футболистите са предали Милен Радуканов, след което той е бил уволнен. Освен това Караджов нападна Дуци, като каза, че чужденците не го искат.

“Думите на Караджата са повече като оправдание за това, което направи. Напусна два дни преди мача с Литекс и седем преди мача с Лудогорец. Преди един месец ходихме заедно с Караджата и футболист на Локо София в столична дискотека. Седяхме на бара, бяхме тримата, вървеше хубава приказка. Иван стана и мина зад мен, а аз му казах: “Внимавай да не ме ритнеш в гръб, защото няма да се обърна и да те прегърна”. Мога да ви кажа, че от всички футболисти аз имам най-добри отношения със Зику", каза Симонович.

"Не е тайна, че всички имаме проблем с манталитета и нрава на Мишел Платини. Той е изключителен футболист. Има най-добрите качества в България, но той е бил и при Херо и при други треньори и навсякъде са имали проблеми с него”, продължи Симонович в актуално студио "Дерби".

“Г-н Домусчиев е богат, известен и успял човек. Не съм на неговото ниво да отговарям. Наистина обаче е гадно. Днес на Царско село камериерките ми викат: “Погледнете го мутрата, разхожда се тук”. След тази пресконференция ще ходя да си обръсна главата нула номер и ще си сложа един синджир от злато за доказателство, че съм мутра. Най-хубавото, което се случва в българския футбол, безспорно е Лудогорец. Не може да отречем, че играха най-добре. Проблемите за тях обаче идват отсега, тъй като трябва да оправдават очакванията и да се задържат на върха”, заяви Симонович по повод нападките на боса на Лудогорец Кирил Домусчиев.

Снимка: Илияна Енчева

126