Наградиха побойник за най-сърцат играч на Лудогорец


В. Мухарски

Голмайсторът на Лудогорец Марсело да Коща – Марселиньо грабна статуетката за най-добър футболист на тима от Разград за есенния полусезон. Наградата бе учредена от фенклуба на Лудогорец и бе връчена на специална церемония на 1 декември от председателя на фенклуба Владимир Георгиев, информира официалния сайт на отбора. Гост на тържеството бе изпълнителният директор на тима Ангел Петричев.

Бразилската звезда на Лудогорец заслужи любовта на публиката с вкарани 8 гола в 4 мача – по 2 на среща. Забележително беше попадението му в мача с Монтана, когато Марселиньо порази вратата на противника още в 35-та секунда от началото на срещата.

27-годишният бразилец е играл в Сао Пауло преди на 2 юни тази година да се присъедини към Лудогорец. От началото на есенния полусезон той е неизменен титуляр и е изиграл всичките 15 мача.

Йордан Минев също бе отличен на церемонията. Той получи наградата за най-сърцат футболист. Като най-верноятно фактът, че защитникът се сби с бившите си съотборници от ЦСКА е повлиял върху избора му за този приз.

Третата награда бе за целия състав на Лудогорец – за колективния принос на отбора да зимува като първенец в А група. От сайта на разградчани се похвалиха, че повече от два часа футболистите на отбора са били заобградени от стотици фенове.

Те са поставяли автографите си върху новите луксозни календари на клуба и са се снимали за спомен с почитателите си. Само за час преди церемонията са били продадени над 500 календара за 2012 година.

Снимка: Официален сайт на Лудогорец

119