Вратар и треньор скандално напуснаха ЦСКА


В. Мухарски

Вратарят Иван Караджов днес напусна лагера на ЦСКА и вече не е футболист на "червените". По-рано днес Караджата разтрогна договора си по вина на клуба заради неизплатени три заплати. Според шефовете на "червените" вратарят имал да получава само една заплата и освен това се твърди, че той е знаел, че днес е трябвало да си я получи, но умишлено не е дошъл.

Това не е единствената гореща новина за деня от Борисовата градина. Изненадващо на сутрешната тренировка не присъства и кондиционният специалист Иван Йовановски, като никой от щаба на "армейците"не знае къде е.

“Караджов вече разтрогна трудовоправните си взаимоотношения с ЦСКА. Преди малко бях в Борисовата градина във връзка с този случай. Прочетете член 327, алинея Първа, точка 2 от Кодекса на труда. Тази промяна е направена през септември. В нея се казва, че работникът (или служителят) има право да прекрати трудовия си договор без предизвестие, когато работодателят забави изплащането на трудовото възнаграждение. Така че от днес – 18 ноември, Иван Караджов е свободен футболист и няма никаква ангажираност към ЦСКА. Поради тази причина той не се яви на тренировката”, заяви адвокат Петър Величков, пред Блиц.

Интерес към Караджов има от Лудогорец Разград и Ботев Пловдив. Защитникът на ЦСКА Павел Виданов в най-скоро време също ще се раздели с клуба. Бранителят се е разбрал с ръководството и ще разтрогне контракта си по взаимно съгласие.

123