Треньорът на Левски сравни Йовов с Райън Гигс


В. Мухарски

Новият старши-треньор на Левски Николай Костов сравни звездата на отбора Христо Йовов с легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс. Както е известно именно Йовов донесе първия успех на Костов начело на "сините" след двата гола срещу Берое (2:1).

"Йовов прави много добро впечатление. Старанието му е за пример на всички. Той е много добър капитан и може да даде още много на Левски. Като една от легендите на клуба през последните години, той заслужава да му бъде предложен нов контракт. Според мен, въпреки че е на възраст, при добра подготовка, може да играе на добро ниво през следващия сезон. Йовов може да бъде нашия Райън Гигс", коментира Костов на днешната си пресконференция.

Наставникът на Левски отрече слуховете за привличанието в отбора на бившата звезда на ЦСКА и сегашна на Металург Донецк - Велизар Димитров. Както е известно, двамата работеха заедно в Металург.

"Това са пълни глупости. Тези, които ги пишат трябва да си носят отговорност, тъй като му създадоха доста проблеми на момчето в Украйна. Той си има шефове и треньори там, които дори ми звъняха да ме разпитват и притесняват, дали било вярно. Велизар е много предан на ЦСКА. Той е на 33 години и аз трябва да съм ненормален, за да го искам след миналото му в ЦСКА", коментира Костов.

Накрая "синият" треньор обяви, че подкрепя легендата на българския футбол Христо Стоичков относно мнението на Камата за чужденците в родното първенство: "Подкрепям Стоичков за това, което каза. В България идват чужденци, които не вдигат нивото на клубовете, а само спират младите футболисти. Точно както каза Стоичков, имаме диаманти, а купуваме. Тази седмица тренираха с отбора шест юноши от школата и това е хубаво, защото бъдещето е в школата на клуба", завърши Костов.

119