Стратега: Зику трябва да бележи, а след това може да го продадем


В. Мухарски

Старши-треньорът на ЦСКА Димитър Пенев не скри задоволството си от победата на тима му с 3:1 над Миньор Перник. Стратега все пак бе доста критичен по отношение на играта, показана от тима му.

"Първо искам да честитя победата на нашите фенове, футболисти и на ръководството. Виждате, че млади футболисти влизат, имаме много контузии, играчи с картони, а ни предстоят мачове с Литекс, с Лудогорец и за Купата. Но имаме много контузени и видяхте, че днес на пейката бяха само младежи плюс един по-опитен футболист. И в миналото е било така, а сега при тези контузии и картони, които се натрупаха, нямаме избор", коментира Пенев.

"От една страна е добре заради самите тях, младите играчи като Станислав Костов, Александър Якимов. Но като знаете какви са целите на ЦСКА - винаги да печели купи, трябва да бъдем внимателни. Янис Зику... Поздравявам го за трите гола, но това не бива да изненадва никого. Все пак ЦСКА го купи именно за това - да бележи голове. Важното е той да се чувства комфортно, а след това може и да го продадем. Ако днес Спас Делев не си правеше сам засадите, можеше да вкараме още голове. Мога да отлича днес- разбира се Зику, в средата Галчев и капитана Янчев, които навъртяха много километри, отнеха доста топки", каза още Стратега.

"В защитата има още какво да се желае, знаете Бандаловски се върна след контузия, имаме и други проблеми. Като ниво на игра, вероятно нашите фенове са задоволени на 50%. Целта ни остава първото място, но преди да играем с отбора от Разград, имаме мач с Литекс. Така че всеки в отбора да си помисли как ще играе в този мач. Надявам се, че и контузените ще се върнат, ще ги вдигнем малко по малко, а до другата неделя има достатъчно време. А младите да подходят по-сериозно", категоричен бе Димитър Пенев.

"Тази седмица много си говорихме да сме по-открити и точни. Специално за Платини и Нелсън, очаквам да са готови и те, само да не вземе някой да се разсърди нещо", пошегува се Пенев.

Снимка: Илияна Енчева

119