Пенев: Играчите трябва да знаят нашите легенди


В. Мухарски

Старши-треньорът на ЦСКА Димитър Пенев и соченият за спортен директор на отбора Дуци Симонович дадоха пресконференция, на която говориха за проблемите в отбора, катко и за предстоящата среща с Миньор.

"Във всеки един клуб има промяна на треньори. Целта е бързо да се мобилизират играчите. Футболистите добре ме познават, мен, Симонович, Зафиров. Трябва да знаят и нашите легенди, за да знаят какво представлява нашия клуб. Изисквал съм ред, дисциплина и отговорности. Проблемът в ЦСКА не е спортният директор, а представянето на футболистите в отделните срещи и тренировките", заяви Пенев.

"Трябва да свикаме с Радуканов обща пресконференция, за да видим дали ЦСКА има някакъв облик. Все пак той е мой предшественик", добави Стратега.

"Платини и Нелсън не попаднаха в групата, тъй като имат леки травми. След консултация с доктора решихме да не рискуваме. Целта е да ги запазим за следващите срещи. Имаме среща за Купата със Славия. Аз лично нямам никакво отношение към отделни футболисти. Имаме отношение единствено да печелим срещи.", завърши наставникът на "червените".

"Радуканов не ме е канил в ЦСКА, тъй като нямаше тези правомощия. Аз не съм вкаран отвън, а съм поканен да работя за този клуб", заяви Симонович по повод изказването на Радуканов - "Вкараха човек отвън и обстановката в съблекалнята се развали".

"Аз съм спортно-технически директор на ЦСКА и помощник на Димитър Пенев. Помагам на г-н Пенев в тренировките. ЦСКА не върви по инерция. Спечелихме дербито, което беше много важно", коментира Симонович.

Снимка: Илияна Енчева

133