Симонович: Пенев е човекът, който най-много е побеждавал Левски


Н. Гавазов

Главният мениджър на ЦСКА Драголюб Симонович ще води днешната тренировка на отбора на ЦСКА преди предстоящото дерби с Левски в петък. Сърбинът не е включен в треньорския щаб на Димитър Пенев, тъй като няма лиценз за треньор или за асистент, но Стратега смятал да разчита на него за тренировъчния процес. Според източници в клуба, Симонович със сигурност ще седи на резервната скамейка на ЦСКА във всички двубой на отбора оттук нататък.

Както е известно, досегашният старши треньор на "армейците" Милен Радуканов беше уволнен вчера и на негово място собствениците на клуба сложиха Димитър Пенев, който вече четири пъти бе начело на 31-кратния шампион на България. От щаба на Радуканов в тима от Борисовата градина остава само кондиционният треньор Иван Йовановски, който проведе вчерашните занимания на играчите.

Относно треньорската рокада Симонович заяви, че тя е наложена от слабото представяне на отбора.

„Вярно е, че Милен свърши много работа в ЦСКА. За една година той направи повече, отколкото много други преди това. Не ме разбирайте погрешно, но аз съм човекът, който най-много го е защитавал, а и с него беше много лесно да се работи, защото е млад и имаме разлика във възрастта, докато сега някой може ли да каже нещо на Пенев, който тук е смятан за идол? Причината за треньорската смяна е слабата игра на отбора, особено в последните два мача. Никога няма подходящ момент за една такава смяна. Защо преди дербито с Левски? Защо пък не? Пенев е треньорът, който е нанесъл най-много загуби на „сините"", заяви Симонович за btv action.

 

114