Коста Стоянов: Самокритичен съм


В. Мухарски

Защитникът на ЦСКА Костадин Стоянов коментира напускането си на националния отбор. ИГрачът на "армейците" заяви в ефира на "Канал 3", че сам е избрал да се оттегли поради слабите си изяви, тъй като е много самокритичен.

„Достатъчно много се спекулираше с моето напускане на националния отбор. Истината беше, че съм страшно критичен към себе си. Когато няколко мача не ми върви играта в клубния отбор, това се отразява и върху играта ми в националния. Вината за двата гола в Украйна е 90% моя. Просто съм самокритичен и го изживях по-тежко. Никой не ме е упреквал и не ми е казвал нищо”, заяви Стоянов.

„Когато се прибрахме в България почти цяла нощ не бях спал. Взех решение да говоря с треньора и му изложих моите аргументи. Моето мнение беше, че на този етап не мога да помогна на отбора. Проведохме разговор в Правец, след който разбрах, че така или иначе няма да играя. Мадански искаше да пусне Терзиев, но искаше да остана, за да има вариант за външен защитник. Занев беше под въпрос и треньорът искаше да има алтернатива. Аз обаче вече бях взел решението и стигнахме до консенсус", каза Стоянов.

"Измислихме тази контузия, за да не ме нападат журналистите. В последната седмица обаче много се изписа за мен. Знаехме какво ще стане, и то стана. Не съм се отказал от националния отбор, а просто за момента почувствах, че е по-добре да не играя", добави още Коста Стоянов.

Снимка: Илияна Енчева

109