Лудогорец се разправи и с Левски и мечтае за титлата


В. Мухарски

Лудогорец победи Левски с 2:1 в мач от 7-ми кръг на родната "А" група. С този мач бе открит и обновения стадион "Лудогорец Арена". Преди срещата имаше специална церемония, на която актьорът Краси Радков се грижеше за доброто настроение по трибуните. Събитието уважи и премиерът на България Бойко Борисов.

Резултата откри бившият футболист на "сините" Мирослав Иванов в 10-ата минута. Шуменският Деко проби по крилото, направи двойно подаване с Емил Гъргоров и с техничен удар прати топката в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Пламен Илиев.

В 26-ата минута Милиев игра с ръка, а съдията отсъди нарушение, но не показа втори заслужен жълт картон на защитника. В 29-ата минута Милев добре намери Цветков, който пусна към Влади Гаджев, а халфът с топовен шут изравни резултата. Минута по-късно Гъргоров се възползва от грешка на играч на Левски, но ударът му не попадна в целта.

Домакините могат да бъдат недоволни от отсъжданията на съдията, който на няколко пъти свири несъществуващи засади. Малко преди края на първата част Йовов изпусна едно от малкото добри положения за столичани.

След почивката тима от Разград стигна до нов гол. Генчев бе изведен по дясното крило и пусна към Марселиньо, бразилецът прескочи топката за Емил Гъргоров. Бившият играч на ЦСКА стреля, а ударът му се отклони в крака на Сержиньо Грийн и влетя във вратата на Илиев за 2:1. В 87-ата минута Данчо Минев отне топката от играч на "сините" и пусна към Гъргоров, но Бадема пропусна от добра позиция.

Снимка: Спортал

146