Ицо Стоичков почете годишнина на Марица


В. Мухарски

Марица Пловдив чества своята 90-годишнина. Събитието почете мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков, който отново бе на терена с фланелката на първия си тим.

"Чувствам гордост, че съм минал през този стадион. Първият ми гол в официален мач беше срещу Сливен, от тогава минаха доста години. Положението в момента е малко тежко, малко мрачно за това, което се случва в Марица. Това е отбор, който е дал много футболисти на националния отбор. Много спортисти са излезнали от този клуб, да не ги изреждам всичките, че може без да искам да пропусна някого. Аз не се съмнявам, че скоро на този стадион отново ще има бъдещи звезди на родния футбол", заяви Камата.

"Искам този отбор да се върне там, където му е мястото. Когато си в елита има повече емоции. Помните последния голям мач, който се игра тук - Марица срещу ЦСКА за Купата на страната. За всички деца ще е по-добре да го има този отбор в "А" група. Аз вярвам и винаги съм вярвал, че след трудното винаги идва и лесно", категоричен бе Ицо.

"Не познавам новите собственици, не знам какво е тяхното мислене за този клуб. От тук нататък ще имам разговори с треньори и да се надяваме, че шефовете ще разберат, че този отбор има история. Вие знаете, че когато тръгнах за Испания преди време имаше средства. Аз помагам сега, нося топки и други спортни артикули. Надявам се кметът на Пловдив да помогне. Пловдив е Пловдив - майни. Кършияка ми е дал много. Всичко е Кършияка, но имам приятели и от другите отбори", пошегува се Ицо Стоичков.

179