Лудогорец отново мачка, фенове не видяха победа на Славия


В. Мухарски

Лудогорец Разград продължава с отличното си представяне в шампионата на България. Новакът в "А" група победи като гост Черно море във Варна с 1:0 и по този начин отборът от Разград отново се върна на 2-ро място в класирането. Двубоят бе доста интересен, като "моряците" също изпуснаха положения и могат да съжаляват, че не се поздравиха с победата.

Единственото попадение в срещата падна в 72-ата минута, когато след многоходова комбинация Данчо Минев пусна към Михаил Александров и юношата на ЦСКА вкара единственото попадение в срещата. Много силен мач изигра и друг бивш играч на "армейците" - Емил Гъргоров-Бадема.

В следващия кръг Лудогорец за първи път ще играе на своя обновен стадион в Разград, а двубоят се очертава да бъде доста интересен, тъй като техен съперник ще бъде Левски.

В друга среща от "А" група, играна днес, Славия победи Локомотив София с 2:1. Двата столични тима изиграха доста скандален мач, тъй като при резултат 0:1 за "железничарите" феновете на Славия напуснаха стадиона, недоволни от представянето на тима в последните мачове и най-вече от загубата с 0:6 от Лудогорец в предишния кръг.

В 15-ата минута Искрен Писаров бе оставен непокрит и от точката на дузпата реализира за 1:0. В 21-ата минута Йордан Юруков изравни резултата с точен удар от 3-4 метра след добро центриране. В 54-ата минута добра атака на Славия, минала през Дреновички, Юруков и Попара, завърши с гол на Радослав Василев, който оформи крайното 2:1 за "белите".

Феновете на Локомотив София също не останаха доволни от развоя на мача и скандираха "Горчиво, горчиво" предвид евентуална уговорка между двата тима.

283