Измъчена, но много важна победа за ЦСКА в Стара Загора (видео)


В. Мухарски

ЦСКА победи като гост Берое с минималното 1:0 в мач от 6-ти кръг на родната "А" група. След срещата играчите на Илиян Илиев бяха недоволни от факта, че техен редовен гол не бе зачетен.

В 15-ата минута Ямуков центрира остро в наказателното поле на ЦСКА, но М'Боли излезе и боксира. В 20-ата минута Платини засече с глава центриране от корнер и прати топката встрани от вратата. В 23-ата минута, след отлично изпълнение на заучен пряк свободен удар, Зику стреля, но стражът на домакините Скорчев със страхотен рефлекс изби в корнер.

В 30-ата минута Спас Делев стреля от воле, но отново Скорчев бе на място и се справи със ситуацията. В 33-ата минута Мораеш нацели гредата, след удар от фаул. Така се стигна до 35-ата минута, когато Спас Делев подаде към Зику, защитник на Берое не успя да засече паса и румънецът без проблеми откри резултата. В последната минута на първата част топката срещна ръката на Коста Стоянов в наказателното поле на ЦСКА, но съдията Антон Генов не видя умишлени действия на централния защитник на "армейците" и не посочи бялата точка.

След почивката първото по-сериозно положение бе за домакините, като в 56-ата минута Петър Димитров стреля с глава, но не нацели рамките на вратата, пазена от Райс М'Боли. В 63-ата минута Делев стреля, а топката срещна ръката на Костадионов от Берое в наказателното поле на домакините, но реферът показа еднакъв критерий и отново не свири дузпа.

В 64-ата минута Абушев стреля, но не бе точен за "зелено-белите". В 65-ата минута Емил Ангелов вкара топката в мрежата на ЦСКА, но преди това бе прозвучал сигнал за засада. Положението бе доста спорно, тъй като изглеждаше, че Крачунов бе покрил засадата. В 72-ата минута резервата Грегъри Нелсън пусна отлично към Платини, който нацели гредата.

В 84-ата минута заралии бяха много близо до попадение, но Мораеш изби топката от голлинията на вратата на столичани и по този начин спаси отбора си. В добавеното време Спас Делев бе близо до второ попадение за "армейците", но ударът му не намери вратата на домакините. До нов гол не се стигна и "червените" записаха шеста поредна победа в първенството и по този начин остават непобедени на върха в класирането.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



145