Зику: Дори да не бием Левски, трябва да сме първи в България


В. Мухарски

Румънският футболист на ЦСКА Янис Зику спечели наградата за играч номер 1 на 4-ти кръг в анкета на Пресклуб "България". Нападателят бе награден благодарение на добрата си игра по време на двубоя с Монтана, спечелен от „армейците“ с категоричното 5:0.

„Благодаря на всички, които са гласували за мен в тази анкета, но по-важно е да благодаря на своите съотборници, без които нямаше да спечеля тази награда“, започна румънецът.

„Не са верни информациите, че съм сърдит. Не е така. Всеки може да бъде резерва, в ЦСКА има страхотни футболисти и заради това има играчи на пейката. Вземете пример от Барселона, където Фабрегас е резерва. Аз не чета вестници, защото тогава може би наистина ще се разсърдя. Наистина бях сърдит след мача с Локо Пловдив, защото съдията отмени гола ми, който бе редовен“, заяви румънецът.

„Решението кой да играе е на треньора. Всеки ден всички тренираме и спрямо представянето ни треньорът преценява кои ще са титулярите. Всеки може да е резерва, всеки може да е титуляр. Знам качествата си и вярвам, че мога да играя във всеки двубой“, коментира още Зику.

„Имаме страхотен отбор, което ме кара да си мисля, че можем да спечелим първенството. Всички мислим само за това. Всеки в отбора играе за първото място. Конкуренцията, която имаме е в лицето на Литекс и Левски, но ако ги победим ще сме шампиони“, допълни нападателят.

„Трудно е да направя сравнение между България и Румъния, всяка страна си има своите плюсове и минуси. В момента румънците имат отбори в евротурнирите, а в България няма, така че се надявам да се промени това от следващата година. Преди 10 години нашите тимове играеха само във вътрешното първенство“, заяви Зику.

„Играя за най-добрия отбор в България, което означава, че имаме фенове на стадиона. Няма голяма разлика между феновете в Румъния и България, както и тук повече се ходи на дербитата, когато играят Стяуа, Динамо и Рапид. Искам да променим това и във всеки мач стадионите да са пълни“, коментира Зику.

Левски имат качества, но според мен ще ги победим. Печелят трудно мачовете си с по 1:0. Понякога се получава така, че печелиш дербито, но накрая оставаш трети. Важно е да спечелим мачовете си, а в дербито каквото се случи. Все пак важното е да сме първи, дори и да не победим Левски трябва да спечелим „А“ група“, завърши Зику.

131