ЦСКА с разгромна победа над Академик София (снимки)


В. Мухарски

ЦСКА разгроми лидера в Западната "Б" група - Академик София с 6:0 в контролна среща. Мачът се игра пред близо 1 000 зрители на стадион "Българска армия". Старши-треньорът на "армейците" Милен Радуканов даде шанс за изява през първото полувреме на голяма част от юношите и резервите на отбора.

Носителите на Суперкупата на България за тази година излезнаха в състав: Караджов, Виданов, Халилович, Грънчов, Адемар, П. Стоянов, Маринов (24-Христов), Якимов, Карачанаков, Живец, Костов.

Резултата откри Павел Виданов още в 5-ата минута. Бранителят се разписа благодарение на съотборниците си, които го намериха непокрит в наказателното поле на гостите. Адемар проби по лявото крило и подаде към Маринов, който от своя страна пусна към Виданов, а за защитникa остана лесната част - да вкара топката във вратата на "студентите" за 1:0.

В 17-ата минута  Маринов стреля, а Манчев от гостите изби топката с ръка от голлинията и реферът Георги Димитров отсъди 11-метров наказателен удар и изгони играчът на Академик, който все пак се завърна на терена, поради приятелския характер на мача. Слави Костов превърна дузпта в гол и по този начин покачи на 2:0. В 34-ата минута съдията отсъди втора дузпа за ЦСКА, но Саша Живец пропусна от бялата точка.

След почивката наставникът на "армейците" Милен Радуканов извади всички играчи и пусна футболистите, които по-често попадат в титулярния състав: Макенджиев, Дечев, К. Стоянов, Крачунов, Трифонов, Янчев, Галчев, Нелсън, Платини, Делев, Мораеш. Същото направи и колегата му от Академик.

В 52-ата минута, след грешка в отбраната на "студентите", Жуниор Мораеш направи резултата класически след хубав удар по земя. Само две минути по-късно дойде ред и на звездата на ЦСКА Спас Делев да запише името си сред голмайсторите, а с асистенция в случая се отличи Мишел Платини.

В 70-ата минута отново нападателят от село Ключ реализира, като голяма заслуга в случая имаше Грегъри Нелсън, който излъга цялата отбрана на Академик и подаде към непокрития Делев, който с хубав удар от 7 метра вкара за 5:0. Малко по-късно 7-цата на ЦСКА можеше да стигне и до хеттрик, но негов силен шут попадна в гредата.

В 73-ата минута Румен Трифонов напредна по крилото и намери добре Мишел Платини, а бразилецът се разписа за 6:0 и по този начин оформи и крайния резултат.

След края на срещата треньорът на "червените" Милен Радуканов извика всичките си играчи, които играха през втората част и всички те започнаха тренировка, която все пак не продължи дълго време.

Снимки: Илияна Енчева

140